LIKE TWICE AS NICE

Saturday, September 8, 2012

MARKET, TOMATO SAUCE & PUMPKIN PORTUGAL

היי לכולם....עבר כבר שבוע מאז הפוסט האחרון...פשוט לא יצא לנו לעדכן בגלל תקלה טכנית "קלה" שפשוט נמחקו לנו מהאייפון כל התמונות מברצלונה!!!!! מדכא או מה??? עם כל האייקלאוד החדש משהו השתבש...מקוות שמישהו יוכל לתקן לנו את זה....אז בנימה אופטימית זו ,היום החלטנו לבשל!! כן...כן...גם אנחנו מבשלות לפעמיים...אנחנו לא מתיימרות להיות שפיות...אבל כן יודעות להכין את רוטב הפסטה הכי טעים בעולם! אז קמנו בבוקר ונסענו לשוק שנמצא ליד פנדו(פורטוגל) לקנות ירקות ...זה שוק אורגני הכל הכי טרי שיש וכמובן שלקחנו איתנו את ג'אקומו הסלב (לאחרונה הוא גם רצה לפתוח בלוג אבל שכנענו אותו שניתן לו פלטפורמה אצלנו...אז הוא הסכים...:-) קנינו את כל המצרכים הדרושים וחזרנו הבייתה לעבוד...:-) 
דוכן מיוחד של גבינות וריבות הכל בעבודת יד...
כשאתם בוחרים עגבניות לרוטב תנסו תמיד לבחור את ההכי אדומות ובשלות...
חחח מה זה בכלל?!
חזרה הבייתה לבישולים... :-)
אז מתחילים....
שוטפים את העגבניות(כמובן...:-)
חותכים את העגבניות לחצי ומוציאים את השורש...
שמים הכל בסיר גדול...ומוסיפים שמן זית...מכסים את הסיר ונותנים לעגבניות להתבשל עד שהן משילות את הקליפה ולאחר מכן מוציאים אותם מהסיר...
חותכים את הבצל...(מנסים לא לנשום דרף האף...:-)
חותכים לקוביות קטנות...
שמים במחבת ומוסיפים שמן זית...שמים על הגז על האש הכי נמוכה למשך 45 דקות בערך ומכסים במכסה עד שהבצל יתקרמל (רצוי להוסיף כפית דבש)...
לקצוץ שום...
(לנסות לשטוף טוב את הידיים אחריי...למרות שכלום לא יעזור ועדיין ישאר לכם ריח של גוויה ביידים..או שפשוט תשתמשו בקוצץ שום...לנו פשוט לא היה אז היינו צריכות להקריב את ידיינו הענוגות והעדינות וחסרות הלק... כמו של גרושות פלוס 5 בכדי לקצוץ את השום ולצלם לכם תמונה...:-)

לאחר שהבצל התקרמל והעגבניות רתחו ...מוסיפים את הבצל לעגבניות...ומתחילים לתבלן...

מוסיפים בזיליקום...

קצת פלפל שחור...
מוסיפים מלח גס....

ורק לאחר שהוספנו הכל..מוסיפים גם את השום...

משאירים את הסיר על הגז ללא מכסה כדי לתת לנוזלים להתאדות קצת ושהרוטב יהיה יותר מוצק...

באותו היום היו לנו הרבה אורחים אז החלטנו להכין את המרק האהוב עלינו מכל...מרק דלעת למנת פתיחה...
חותכים את הדלעת לריבועים(או שקונים אותה כבר חתוכה כמו שאנחנו עשינו...האמת שמאוד קשה לחתוך דלעת אז לעצלנים שבינינו רצוי לקנות דלעת חתוכה...:-)

שמים חמאה בסיר ומחכים שתתחמם...
כמו עם הפסטה..גם פה צריך לקרמל בצל למשך 45 דקות(אין צורך להוסיף דבש...) כן...אנחנו יודעות שזה הרבה זמן בשביל לטגן בצל...תנסו להיות סובלנים..לכו לראות לבנתיים סרט או משהו..זה ישתלם...
לאחר ששמנו את הדלעת בסיר על החמאה צריך להוסיף בערך כ-2 כוסות של מים רותחים...מכבים את הסיר עד שהדלעת נהפכת להיות רכה ומרסקים אותה עם מיקסר קטן...

מוסיפים את הבצל המקורמל..

מוסיפים מלח...ומערבבים שוב עם המיקסר עד לקבלת טקסטורה אחידה וללא גושים..



מכיוון שקנינו המון ירקות אז החלטנו גם לעשות סלט חסה עם פירות...

עגבניות שרי הכי מתוקות בעולם...

הוספנו גם אפרסק ומנגו...שמן זית,מלח...והסלט מוכן!  את מרק הדלעת יש להגיש עם שמנת מתוקה או יוגורט זה מוסיף המוןןןן......ולדקורציה עלי בזיליקום :)


מומלץ להגיש את הרוטב על פסטת פנה וכמובן גבינת פרמזן!
לאחר שסיימנו לבשל הכל היה לנו צורך עז במשהו מתוק(עוד לפני שבכלל אכלנו משהו..:-) חיפשנו משהו קל זריז ונוח לעשות לנו קינוח (חח חרוז...) נזכרנו שחברה סיפרה לנו על עוגת שוקולד מאוד טעימה שאפשר להכין אותה ב-3 דקות...כמובן שקפצנו על המציאה...כל דבר שיהיה אפשר להכין ב-3 דקות אנחנו הכתובת... :-) אז ככה..הכי פשוט ויוצא מעולה...

י
לפני שנתחיל להראות לכם את המתכון אנחנו חייבות להעיר הערה: בבקשה תיסלחו לנו על הלק המבייש ...בישלנו כל כך הרבה שכל הלק התקלף...בושות...באמת שאין תירוץ...אנחנו פשוט צריכות להתבייש בעצמנו!!!!אל תקחו דוגמא מאיתנו... מבטיחות שלהבא זה לא יקרה! טוב...אז אחרי שהוצאנו את זה מהמערכת.... 4 כפות קמח...

2 כפות קקאו...
4 כפות סוכר...

לערבב את הכל...

להוסיף ביצה...
3 כפות חלב...

להוסיף שמן(לא היה לנו שמן רגיל אז שמנו שמן זית...לא מומלץ...אם כבר אז אפשר להוסיף חמאה במקום..)

3 כפות של שמן רגיל...
לערבב הכל טוב עד שלא רואים גושים...

להכניס למיקרוגל ל3 וחצי דקות...

להוציא ולנעוץ מזלג כדי לראות שזה מוכן..(אם המזלג יבש סימן שזה מוכן)

האמת שבפעם השנייה שעשינו את זה יצא יותר גבוהה...אך עדיין היה טעים...

ולהסתער!!!! :-)


No comments:

Post a Comment